Sony anunță specificațiile PlayStation Portable - Jocuri - 2019

Sony anunță PlayStation 4 Pro: merită sau nu (Iulie 2019).

Anonim

Arhitectura PSP este alimentată de un nucleu CPU MIPS R4000 - două dintre acestea fiind, de fapt, unul fiind desemnat drept nucleul procesorului și altul ca "Media Engine". Nu este clar dacă aceste nuclee vor fi ambele accesibile prin aplicații de jocuri, dar dacă este așa, sistemul are de fapt mai multă putere de procesare brut decât PS2 - care se bazează pe un singur procesor R5900 modificat, Emotion Engine.

Procesorul principal PSP va conține co-procesoare cu punct și virgulă mobilă cu virgulă mobilă, precum și instrucțiuni extinse 3D-CG, ambele absente de la Media Engine, ceea ce înseamnă că Media Engine (presupunând că este utilizabil în joc ) va avea o utilizare limitată la aplicații de jocuri, dar ar putea fi utilizată pentru a face ca anumite sarcini cu procesoare mari să funcționeze.

Grafica în PSP este condusă de o combinație de două nuclee grafice. Grafica Core 2 este similară cu tehnologia Synthesizer Graphics în PlayStation 2, dar rulează la aproximativ jumătate din viteza de ceas a corespondenței PS2 (166Mhz comparativ cu 300Mhz) și, ca atare, are aproximativ jumătate din capacitatea teoretică a poligonului putere grafice primare) a lui PS2.

Poate că este mai interesant graficul Core 1, care oferă o gamă de suprafețe 3D curbate și alte funcționalități 3D hardware. Cât de utile sunt cele mai avansate funcții ale acestui nucleu de dezvoltare, rămâne de văzut - Sony este foarte probabil să facă zgomot în privința NURBS și a capacităților curbe ale PSP-ului, dar în lumea reală, dezvoltarea de jocuri pentru utilizarea acestor instrumente este extrem de dificilă și majoritatea dezvoltatorilor ar putea să renunțe la poligoane vechi vechi. Cu toate acestea, nu există nici o îndoială că alte funcții ale Core 1 - cum ar fi manipularea texturată comprimată și tăierea hardware adecvată - vor accelera în mod semnificativ grafica pe PSP, iar dezvoltatorii care decid să folosească abilitățile de suprafață curbate ar putea să evolueze câteva jocuri foarte impresionante .

În ceea ce privește audio-ul, PSP se află și în fruntea fraților consolei de acasă - cu DSP-uri reconfigurabile și sunet 3D plin de canale 3D în hardware, ambele lipsind de la PS2. De asemenea, dispune de un decodor video digital de înaltă calitate pentru redarea filmelor de pe discurile UMD.

Vorbind de discurile UMD - ei au aparent o viteză de transfer de 11mbit, ceea ce este suficient pentru a viziona filme de calitate DVD și ar trebui să compenseze lipsa de memorie a sistemului. PSP are doar memorie de 12 Mb în total, cu 8 Mb pe miezul procesorului principal, 2 Mb pe Media Engine și 2 Mb pe Graphics Core 2.

Și ce altceva vine în cutia mică de trucuri? Ei bine, după cum știam deja, acesta este echipat cu sloturi USB 2.0 și Memory Stick și, după cum sa raportat ieri, vine cu abilități de comunicații fără fir wireless LAN și Infra-Red (IrDA) 802.11.

Sistemul are, de asemenea, o mufă pentru căști stereo (surprinzător) și un port de extensie, care poate gazdui în viitor dispozitive cum ar fi sisteme de navigație GPS, tunere de televiziune digitală sau chiar conexiuni de rețea de telefonie mobilă.

Un factor interesant care rezultă din acest lucru este faptul că portarea de jocuri de la PSone la PSP nu va fi chiar de la distanță ca trivial ca mulți oameni au presupus - chiar și obținerea unui joc PSone care rulează pe PSP, fără nici o modificare va fi un sarcină care va dura luni și nu zile.

Cu toate acestea, sistemul este construit aproape în mod particular pentru a rula titluri PS2 de primă generație și cu siguranță nu ar fi dificil să primești jocuri de timpuriu cum ar fi TimeSplitters, Tekken Tag Tournament sau Ridge Racer 5 care rulează pe mașină. Deși dispozitivul nu poate rivaliza în mod semnificativ PS2 în ceea ce privește puterea grafică brută sau dimensiunea memoriei, ca un sistem portabil, nu trebuie să - și ar trebui să se dovedească destul de capabil să producă o calitate grafică mai bună decât PS2 într-un număr de surprinzătoare locuri.

Ce ne spune toate acestea despre prețul PSP-ului? Nu prea mult, din păcate. Probabil că Sony va continua abordarea "mașini de ras și de ras", pentru un început - astfel încât prețul integral al fabricării unității nu va fi niciodată transferat consumatorului.

Cu toate acestea, este de remarcat faptul că, deși tehnologia din dispozitiv este cu siguranță puternică, nu are nici o tehnologie de ultimă oră în ea, și multe componente (cum ar fi procesoarele MIPS) sunt practic ieftine de pe unitățile de raft. Promisiunea Sony de stabilire a prețurilor competitive cu alte platforme mobile de jocuri de noroc nu trebuie să fie în cele din urmă goale.

Sursa: Gameindustry.biz, Sony Entertainment

A fost deschis un forum pentru discuții:
//forums.designtechnica.com/showthread.php?s=d63374fe6bd09fa97673ce688f00d2ad&threadid=2640